Cati bani a reusit sa incaseze Real Madrid de la UEFA pentru a 13-a Liga a Campionilor

Real Madrid a reusit sa castige in luna mai a anului trecut trofeul cu numarul 13 UEFA Champions League precum si sa ramana al treilea an la rand sub comanda lui Zinedine Zidane. Pe langa acest triumf fotbalistic de necontestat echipa de pe Santiago Bernabeu a reusit sa incaseze si o suma frumoasa de bani de la UEFA.

Pe data de 26 mai 2018 Real Madrid a invins Liverpool cu 3-1 la Kiev in cadrul finalei UEFA CHampions League si isi trece in palmares trofeul cu numarul 13 in cadrul celei mai prestigioase competitii dintre cluburi din Europa.

Presa spaniola a publicat in sfarsit saptamana aceasta suma de bani pe care Real Madrid a incasat-o in editia trecuta din cadrul Ligii Campionilor.

Cu alte cuvinte, dupa victoria de la Kiev in conturile asa-numitilor „galactici” au intrat numai putin de 88.6 milioane de euro. Cea mai mare suma primita de la UEFA de catre o echipa prezenta anul trecut in Liga Campionilor. Pe locul secund s-a clasat semifinalista AS Roma, cu suma de 83 de milioane de euro, urmata indeaproape de Liverpool (81,3 milioane de euro) si Juventus (80 de milioane de euro).

Te-ar putea interesa:  Messi, cel mai bun jucător, conform FIFA. Klopp, cel mai bun antrenor

Real Madrid a primit suma de 55 de milioane de euro pentru performantele sale, restul banilor provenind din market pool. La acest capitol echipele din Italia si Anglia au dominat. Juventus a reusit sa primeasca suma de 48 milioane de euro, Roma a incasat suma de 45 de milioane de euro in timp ce Chelsea a fost recompensata cu suma de 40 milioane de euro.

Eliminata din sferturi, Barcelona a reusit sa incaseze un total de 57 de milioane de euro. Catalanii au fost urmati indeaproape de Sevilia cu 48 de milioane de euro si de Atletico Madrid cusuma de 31 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *