Astra Giurgiu și Poli Iași au retrogradat din Liga 1

clasamente fotbal

Astra Giurgiu a retrogradat din Liga I de fotbal după meciurile jucate miercuri în ultima etapă a fazei play-out, în timp ce FC Hermannstadt şi FC Voluntari vor disputa meciuri de baraj pentru menţinerea în eşalonul de elită.

FC Viitorul a învins-o pe Astra cu 1-0, prin golul înscris de Aurelian Chiţu în ultimele secunde ale partidei de la Ovidiu (90+6). Acest eşec, coroborat cu victoria echipei FC Hermannstadt, 1-0 cu FC Argeş, pe teren propriu, la Cluj-Napoca, au făcut ca Astra să retrogradeze.

Politehnica Iaşi, care era deja retrogradată, a pierdut cu 2-4 la Mediaş, cu Gaz Metan.

FC Hermannstadt a prins in extremis barajul pentru menţinerea în Liga I.

Hermannstadt și Voluntari, la baraj

Baraj pentru evitarea retrogradării va juca şi FC Voluntari, care a remizat acasă cu UTA Arad, 0-0.

Echipele clasate pe locul al treilea şi al patrulea în Liga a II-a vor disputa baraje în două manşe (tur-retur) cu echipele clasate pe locurile 14 şi 13 în Liga I. Locul 3 din Liga a II-a va disputa barajul cu locul 14 din Liga I (FC Hermannstadt) şi locul 4 din Liga a II-a va disputa barajul cu locul 13 din Liga I (FC Voluntari).

Te-ar putea interesa:  Noi promisiuni financiare la Dinamo

Barajul pentru UEFA Europa Conference League, dintre ocupantele locurilor 7 şi 8 play-out, Chindia Târgovişte şi FC Viitorul (UTA nu are licenţă pentru cupele europene, n. red.), se va disputa miercuri 26 mai, cu începere de la ora 18:30. Barajul se va decide într-o singură manşă, programată pe terenul echipei mai bine clasate la finalul play-out-ului. Câştigătoarea va juca finala pentru locul de UEFA Europa Conference League în data de 30 mai 2021, cu echipa situată în clasamentul play-off-ului pe ultimul loc care asigură participarea în competiţiile europene intercluburi în sezonul următor. Acest joc se va desfăşura pe terenul echipei din play-off.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *