Robert Glință, locul 5 în finala de 50 de metri spate

Înotătorul american Justin Ress, descalificat iniţial în finala probei de 50 m spate din cadrul Campionatelor Mondiale de la Budapesta, a fost desemnat câştigător al medaliei de aur, după ce sancţiunea dictată împotriva sa a fost anulată, informează AFP.

Compatriotul său Hunter Armstrong, clasat pe locul al doilea, la două sutimi de secundă de Ress, dar care a beneficiat de această descalificare şi a primit medalia de aur pe podium, a intrat în final în posesia argintului, în timp ce polonezul Kswarey Masiuk a primit medalia de bronz, atribuită iniţial italianului Thomas Cecconi, retrogradat pe locul al patrulea.

Românul Robert Glinţă s-a clasat pe poziţia a cincea în finala de sâmbătă, la egalitate cu grecul Apostolos Christou, ambii fiind înregistraţi cu acelaşi timp (24 sec 57/100).

La sfârşitul sesiunii de sâmbătă, o nouă ceremonie de premiere a fost organizată, cu Justin Ress pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Înotătoarea suedeză Sara Sjostrom s-a impus sâmbătă în finala probei feminine de 50 m liber din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie, ediţia 2022, cucerind astfel a doua sa medalie de aur la competiţia de la Budapesta.

Te-ar putea interesa:  Ovidiu Ionescu și Bernadette Szocs, argint la Campionatele Europene de tenis de masă

Cu timpul de 23 sec 98/100, Sjostrom a devansat-o pe poloneza Katarzyna Wasick, clasată pe locul secund, în 24 sec 18/100. Treapta a treia a podiumului a fost ocupată de australianca Meg Harris şi de americanca Erika Brown, ambele cronometrate în 24 sec 38/100.

Vineri, Sara Sjostrom reuşise să se impună la 50 m fluture, probă în care era deţinătoarea titlului mondial. Ea a mai câştigat, de asemenea, în capitala Ungariei o medalie de argint la 100 m liber, ajungând la un total de 20 de medalii la Campionatele Mondiale, pe parcursul carierei sale.

Reprezentanta Suediei s-a apropiat astfel de recordul americancei Katie Ledecky, câştigătoarea a 22 de medalii mondiale, însă aceasta are în palmares mai multe medalii de aur (19 faţă de 10 ale scandinavei).

Tot sâmbătă, tânăra înotătoare canadiană Summer McIntosh (15 ani) a cucerit titlu mondial la 400 m mixt feminin, după ce miercuri obţinuse aurul la 200 m fluture.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *