Ungaria, lovitura grea pentru tenisul romanesc

Intr-o perioada in care tenisul a reusit sa ajunga sportul cu numarul 1 la noi in tara, Romania ramane fara singurul turneu WTA pe care il organiza de o perioada, in fiecare an in luna iulie, in Bucuresti.

Surse autorizate au dezvaluit in exclusivitate pentru presa ca incepand cu anul 2019 turneul WTA, programat imediat dupa Wimbledon nu va avea loc la Bucuresti ci in Ungaria, la Budapesta.

Motivul? Proprietarul acestui turneu, Jeno Marky, de origine maghiara, nu a reusit sa ajunga la un acord cu Federatia Romana de Tenis, pentru a prelungi aceasta intelegere.

Acesta a primit o oferta mult mai buna din partea Guvernului Ungariei, turneul mutandu-se de anul acesta la Budapesta. George Cosac, presedintele Federatiei Romane de Tenis a confirmat faptul ca nu s-a prelungit contractul insa ca Marky nu a spus inca in mod oficial daca intentioneaza sau nu sa mute turneul la Budapesta. Insa numeroase sunt zvonurile care sustin acest lucru.

Daca statul maghiar alege sa se implice nu mai este nimic de facut. Este de apreciat faptul ca autoritatile din Ungaria se implica si aleg sa investeasca in tenis. Acesta este un lucru bun. Chiar in acest moment in Ungaria are loc un turneu WTA finantat tot de statul maghiar. Prima editie a turneului feminin de la Bucuresti a avut loc in anul 2014 la arenele BNR. Simona Halep a fost o prezenta constanta la acest turneu, a reusit sa il castige in 2014 si in 2016. dupa mutarea acestui turneu in Ungaria Romania a ramas fara niciun turneu WTA chiar daca reprezinta o forta in tenisul feminin. De fapt, este al doilea turneu pierdut de Romania in fata ungurilor in ultima perioada dupa ATP, patronat de Ion Tiriac si mutat si el la Budapesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *