Schimbari istorice in Formula 1

Formula 1 pregateste o schimbare revolutionara si istorica totodata. Aceasta schimbare ar putea fi deja valabila incepand cu week-endul viitor cand debuteaza un nou sezon. Cu alte cuvinte, pilotul care inregistreaza cel mai rapid tur in timpul unei curse ar putea beneficia de un punct in plus.

Conform informatiilor, Federatia Internationala de Automobilism a aprobat deja aceasta modificare de regulament iar anuntul oficial ar pueta fi facut chiar in zilele urmatoare.

Aceasta initiativa nu este insa tocmai o premiera, exista deja aceasta regula in Formula E. Ceea ce inseamna ca, la sfarsitul fiecarei curse in parte, pilotul care a reusit sa inregistreze cel mai rapid tur isi va trece in palmares un punct in plus insa nu independent de pozitia ocupata. Conditia este aceea sa se claseze in Top 10 pentru a avea posibilitatea de a debloca punctul respectiv. Inca nu sunt informatii daca in Formula 1 acest punct bonus va fi sau nu conditionat de locul final sau de terminarea cursei de catre pilot insa cu siguranta vom sti mult mai multe despre acest subiect la inceputul saptamanii viitoare.

Te-ar putea interesa:  Cinci curse fara contracte in Formula 1 pentru anul 2020

Trebuie sa mentionam faptul ca acest punct suplimentar a existat deja in trecut in Formula 1. Timp de mai bine de un deceniu, intre anii 1950-1959, in cadrul primelor editii ale Marelui Circ, se acorda acest punct bonus. In anul 1958, Mike Hawthorn a reusit sa devinca campion mondial datorita acestui punct suplimentar, devansandu-l pe Stirling Moss.

Sezonul 2019 urmeaza sa debuteze pe data de 17 martie, la Melbourne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *