România, anchetată de UEFA pentru abuzuri rasiste la meciul cu Suedia

UEFA va efectua noi anchete în cazul de presupus abuz rasist de care sunt acuzați suporterii naţionalei României asupra atacantului suedez Alexander Isak. Incidentul s-ar fi petrecut la meciul desfăşurat vineri, în preliminariile EURO 2020.
Fotbalistul suedez de culoare Alexander Isak l-a informat pe arbitrul meciului de pe Arena Naţională din Bucureşti, italianul Daniele Orsato, că a fost ţinta unui abuz rasist. Imediat după aceasta, jocul a fost întrerupt pentru scurt timp, iar la staţia de amplificare a stadionului s-a dat citire unui avertisment.
Potrivit presei internaționale, UEFA a deschis o investigație disciplinară împotriva Federaţiei Române de Fotbal, acuzată în acest caz şi de ”banner interzis” şi ”scandări interzise”. Cazul urmează să fie judecat în data de 12 decembrie.

România riscă sancţiuni severe, mai ales că a fost deja sancţionată cu un meci de suspendare pe o perioadă de probaţiune de un an, pentru incidente anterioare. În cadrul sancţiunii amintite, meciul cu Norvegia din preliminariile EURO 2020, care trebuia să se joace cu porţile închise, s-a disputat cu 30.000 de copii în tribune, lucru permis de UEFA în aceste condiţii.
Următoarea sancţiune dictată de UEFA împotriva României ar putea afecta play-off-ul Ligii Naţiunilor din luna martie, care reprezintă ultima şansă a tricolorilor de calificare la EURO 2020.
Echipa naţională de fotbal a României a ratat calificarea la EURO 2020 prin intermediul preliminariilor continentale, după ce a fost învinsă fără drept de apel de Suedia cu scorul de 2-0 (2-0), vineri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în penultimul său meci din Grupa F.
Suedia s-a impus prin golurile marcate de Marcus Berg (18) şi Robin Quaison (34), obţinând calificarea la EURO 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *