Pușcaș, în echipa ideală a U21. Singur printre spanioli și germani!

Evoluția senzațională a atacantului român George Pușcaș la Campionatul European de fotbal tineret din Italia și San Marino a fost apreciată de UEFA. Forul european l-a inclus pe atacantul nostru în primul 11 ideal al Campionatului din care, ATENȚIE, fac parte în rest numai jucători spanioli și germani, adică ai finalistelor turneului. Unsprezecele ideal este următorul: Alexander Nubel (Germania) – Lukas Klostermann (Germania), Jonathan Tah (Germania), Jesus Vallejo (Spania), Benjamin Henrichs (Germania) – Fabian Ruiz (Spania), Mahmoud Dahoud (Germania) – Dani Olmo (Spania), Luca Waldschmidt (Germania), Dani Ceballos (Spania) – George Puşcaş (România).
Potrivit UEFA, echipa ideală a fost aleasă de un grup de observatori tehnici ai UEFA compusă din antrenori de pe întregul continent: Peter Rudbaek (Danmarca), Mixu Paatelainen (Finlanda), Thomas Schaaf (Germania), John Peacock (Anglia), Dany Ryser (Elveţia) şi Gines Melendez Sotos (Spania).
George Puşcaş are 23 de ani și a marcat 4 din cele 10 goluri ale echipei naţionale de tineret a României la Campionatul European U21. El a fost al doilea cel mai bun marcator al turneului după golgheterul Luca Waldschmidt (Germania).
Puşcaş este legitimat oficial la Inter Milano dar a jucat în sezonul precedent sub formă de împrumut la gruparea US Palermo.
România s-a clasat pe locurile 3-4 la Campionatul European de fotbal Under-21 din Italia şi San Marino, după ce a fost învinsă joi seara, în semifinale, de Germania, cu scorul de 4-2 (1-2).
Totuși, tineretul a obţinut şi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. România a reuşit să câştige Grupa C, după 4-1 cu Croaţia, 4-2 cu Anglia şi 0-0 cu Franţa, echipă care a intrat şi ea în careul de aşi din postura de cea mai bună echipă de pe locul secund.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *