Insulte rasiste la un meci atrbitrat de români, la Paris

Emi
By Emi decembrie 8, 2020 23:42

Insulte rasiste la un meci atrbitrat de români, la Paris

Incidente cu tenta rasistă la un meci de Liga Campionilor disputat marți seară la Paris, între PSG și Istanbul Bashasehir. Brigada de arbitrii din Romania, condusă de Ovidiu Hațegan, și în care Sebastian Colțescu era arbitru de rezervă, a fost acuzată de rasism de jucătorii ambelor echipe. Totul a început după un fault comis de un jucător turc, iar Sebastian Colțescu a fost auzit cum spune cuvântul ”negru” de către un antrenor secund al echipei din Istanbul.

Sebastian Colțescu s-ar fi adresat arbitrului principal, Ovidiu Hațegan, să îi acorde un cartonas galben jucătorului Demba Ba de la Istanbul Basaksehir, dar ar fi folosit cuvântul ”negru” pentru a-l identifica pe jucătorul de culoare.

Jucătorii s-au solidarizat

Replica a fost auzită de secundul camerunez al turcilor, vorbitor de franceză, care a înțeles ce înseamnă cuvântul rostit de arbitrul român. Secundul camerunez l-a acuzat pe arbitrul român de rasism, și le-a cerut jucătorilor să părăsească terenul. Spiritele s-au incins, jucătorii turci au decis să iasă de pe teren, iar la protestul lor s-au alăturat și adversarii din teren, francezii de la PSG.

Te-ar putea interesa:  Borussia Dortmund și FC Porto, victorioase în Liga Campionilor

Acesta s-a repezit la Sebastian Colțescu și a cerut explicații pentru folosirea cuvântului ”negru” pentru a identifica un jucător. Spiritele s-au incins iar jucătorii ambelor echipe au decis să părăsească terenul, iar partida a fost suspendată. Potrivit presei franceze,cazul ar putea fi anchetat de UEFA, deși în regulament nu este specificat clar ce se poate întâmpla dacă un arbitru este acuzat că folosite insulte rasiste.

Este pentru prima dată când un meci din Liga Campionilor este oprit și suspendat din cauza acuzelor rasiste aduse unui arbitru.

Esti interesat de advertoriale pe stirisportive.ro sau alte site-uri populare? www.seopower.ro este optiunea potrivita pentru tine. Incearca!

Emi
By Emi decembrie 8, 2020 23:42
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<