Gabriela Ruse este pe val in noul sezon

Tanara tenismena, Gabriela Ruse este pe val in noul an. Ea a reusit sa aiba o urcare impresionanta in clasamentul WTA dupa ce a jucat o finala ITF.

Gabriela Ruse a ajuns pana in ultimul act la Yokohama, din Japonia, insa a pierdut finala, dupa ce a avut un parcurs perfect, fara sa cedeze vreun set pana in finala. Tanara jucatoare romanca, se clasa pe locul 253 WTA inaintea acestui turneu ITF. Ea a pierdut finala de la Yokohama in fata belgiencei Greet Minnen, 243 WTA, cu scorul de 4-6, 1-6.

Este prima finala ITF in care a ajuns vreun tenismen roman in anul 2019. Competitia de la Yokohama a fost dotata cu premii de peste 25.000 de dolari. Gabriela a inceput sa aiba o evolutie mai buna dupa ce a cazut de pe locul 182 WTA pana pe 253. A fost prima finala pentru romanca in cadrul unui turneu hard outdoor si a doua finala din cariera dupa august 2017.

Pentru accederea in finala de la Yokohama, Gabriela Ruse a primit 30 de puncte WTA si un cec in valoare de 2.107 de dolari. Aceste puncte o ajuta sa urce 16 pozitii in clasament, pana pe locul 237.

Te-ar putea interesa:  Simona Halep debutează la US Open

In cadrul aceluiasi turneu, Ruse a jucat si la dublu impreuna cu britanica Gabriella Taylor, alaturi de care a ajuns pana in semifinala. La dublu romanca va urca pe pozitia 167 in clasament, dupa o evolutie peeste asteptari. Ruse a evoluat in trecut si la Turneul Campioanelor pentru junioare, in prezent fiind antrenata de Andras Szekely.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *