Formula 1 începe în Austria

Conducerea Federaţiei internaţionale de automobilism (FIA) a confirmat noul calendar al Campionatului mondial de Formula 1, sezonul 2020, afectat de pandemia de coronavirus, anunţând că prima cursă va avea loc în Austria, la Spielberg, pe 5 iulie.
Competiţia ar fi trebuit să debuteze la jumătatea lunii martie, însă răspândirea coronavirusului a dus la suspendarea întrecerilor.
Conform FIA, vor avea loc 8 curse în Europa, în perioada iulie – septembrie, prima la Red Bull Ring din Spielberg (5 iulie), fără spectatori şi cu un număr redus de personal în padocuri, dar şi cu respectarea unui protocol sanitar strict.
Un al doilea Grand Prix este planificat tot la Spielberg pe 12 iulie, înainte de cursa din Ungaria (la Hungaroring, Budapesta) pe 19 iulie, apoi Marea Britanie (la Silverstone) pe 2 şi 9 august, urmând Spania (pe circuitul Barcelona-Catalunia la Montmelo) pe 16 august, Belgia (în Spa-Francorchamps) pe 30 august şi Italia (la Monza) pe 6 septembrie.
Următoarele curse din calendarul competiţional nu au fost încă anunţate, dar ar trebui, în principiu, să se desfăşoare în Asia şi America, ultimele întreceri fiind programate în decembrie, în Orientul Mijlociu.
FIA a menţionat că pentru combaterea răspândirii Covid 19, personalul care va deservi echipele participante va fi redus la minim, la fel ca şi numărul reprezentanţilor mass-media şi al oficialilor, accesul publicului nefiind permis.
Toţi cei care vor fi prezenţi la competiţii vor fi testaţi în mod regulat anti-Covid 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *