Echipa de rugby a Argentinei s-a vaccinat anti-Covid la București

Emi
By Emi iunie 24, 2021 20:55

Echipa de rugby a Argentinei s-a vaccinat anti-Covid la București

Jucătorii naţionalei de rugby a Argentinei, care vor evolua pe 3 iulie împotriva reprezentativei României într-un meci-test care va avea loc pe Stadionul naţional ”Arcul de Triumf” din Capitală, s-au vaccinat joi la Bucureşti, alături de trei componenţi ai ”Stejarilor”, potrivit FRR.

”Având în vedere această perioadă dificilă din punct de vedere sanitar şi campaniile ample de vaccinare împotriva COVID-19 care se desfăşoară în România, astăzi a avut loc o acţiune de imunizare în rândul sportivilor în vederea meciurilor care vor avea loc. Sosiţi de câteva zile în România, jucătorii Argentinei au ales să se imunizeze, lor alăturându-se şi trei dintre Stejari: Cristi Chirică, Cristi Boboc şi Dan Groza. Imunizarea a avut loc în unitatea de cazare în care se află ‘pumele’, unde s-a deplasat o echipă mobilă”, scrie sursa citată.

Conform acesteia, acţiunea a fost posibilă cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, în special al secretarului de stat Andrei Baciu, instituţia făcând o donaţie staff-ului Argentinei printr-o HG, dar şi cu sprijinul premierului Florin Cîţu.

Te-ar putea interesa:  Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura fără spectatori

Și trei jucători români s-au imunizat

”În primul rând m-am vaccinat pentru că urmează aceste două meciuri pe care le avem în campania de vară şi pentru că la echipa de club din Franţa ni s-a recomandat vaccinarea, iar în luna august vom începe deja să jucăm. Este un gest firesc până la urmă, este, aş putea spune, o măsură în plus de siguranţă atât pentru mine, cât şi pentru cei dragi. Suntem sportivi, intrăm în contact cu foarte multă lume, călătorim, avem meciuri în diferite locaţii şi deşi respectăm un protocol sanitar destul de rigid, cel puţin în Franţa, am considerat că vreau să fac acest lucru. Este o formă de responsabilitate în primul rând faţă de mine şi apoi faţă de familie, faţă de colegi”, a declarat ”stejarul” Cristi Chirică, component al echipei franceze Sporting Club Appameen.

În România, sportivii componenţi ai loturilor naţionale sau ai loturilor olimpice, sportivii calificaţi individual la Jocurile Olimpice, precum şi stafful tehnic care participă la pregătirea acestor sportivi au fost incluşi în cea de-a doua etapă a vaccinări naţionale. La începutul lunii mai, 12 rugbyşti de la CS Dinamo s-au vaccinat în cadrul Maratonului Vaccinării care a avut loc la Sala Palatului.

Te-ar putea interesa:  Jocurile Olimpice de la Beijing au fost deschise

”Stejarii” vor disputa în luna iulie două meciuri-test World Rugby, pe 3 iulie cu Argentina şi pe 10 iulie cu Scoţia, ambele urmând să aibă loc la Bucureşti.

Naţionala României ocupă în prezent locul 18 în ierarhia internaţională, Argentina este pe 9, iar Scoţia pe poziţia a 8-a.

Esti interesat de advertoriale pe stirisportive.ro sau alte site-uri populare? www.seopower.ro este optiunea potrivita pentru tine. Incearca!

Emi
By Emi iunie 24, 2021 20:55
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

<