Dupa Barça, Real Madrid deschide portile unei Super Ligi europene

Florentino Perez s-a pronuntat pentru o reforma a competitiilor europene. Fara sa il citeze, conducatorul Real Madrid militeaza pentru instaurarea unei ligi inchise pentru a inlocui Liga Campionilor.

Presedintele Real Madrid, Florentino Perez a declarat duminica ca “reforma fotbalului nu mai poate astepta”, ca trebuie sa se faca ceva de urgenta, sa se ia masuri urgente. In tot acest timp, o serie de negocieri pentru Super Liga europeana sunt amorsate in culise. Forbalul are nevoie de formule noi, care sa il faca mai competitiv, mai emotionant si mai puternic. Impactul Covid-19 cere o serie de schimbari noi.
Toata lumea pledeaza in favoarea unei reforme a panoramei actuale ale competitiilor clasice. Jucatorii sunt raniti din cauza unei cantitati mari de meciuri reprogramate din cauza pandemiei intr-un timp relativ scurt. Reforma nu mai poate astepta conform presedintelui clubului Real Madrid, in varsta de 73 de ani, in fruntea clubului inca din 2009.

Aceasta pledoarie survine dupa ce, in culise, o serie de negocieri sunt deja in curs pentru infiintarea unei Superligi europene. Cea mai mare rivala pentru Real Madrid, FC Barcelona a devenit la sfarsitul lunii octombrie primul club care a validat in mod oficial ideea unei Superligi, prin intermediul vocii presedintelui sau demisionar Josep Maria Bartomeu. O serie de luari de pozitie similare cu cele ale unui alt club cunoscut, Bayern Munchen. Intr-un interviu acordat saptamana trecuta pentru Figaro, Karl-Heinz Rummenigge a repetat faptul ca era atasat formatului actual al C1 chiar daca nu se opune sub nicio forma unei evolutii ale formatului, adica, cu alte cuvinte, este pentru o Superliga. Insa, a adaugat faptul ca orice fel de schimbare trebuie validata de fani deoarece opinia acestora este esentiala atat pentru jucatori cat si pentru conducatorii de cluburi de fotbal, ca si el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *