Campionatul Mondial 2022 vine cu premiere in lumea fotbalului

Al Bayt Campionat Mondial Fotbal 2022

Campionatul Mondial de Fotbal 2022, ce va fi organizat la Qatar, vine cu cateva premiere, una dintre acestea fiind chiar locul in care se va desfasura.

Astfel, este pentru prima data cand Campionatul Mondial de Fotbal, aflat la cea de-a 22-a editie, se va desfasura in Orientul Mijlociu, fiind totodata, pentru prima data cand va avea loc intr-o tara araba majoritar musulmana.

De asemenea, este ultimul turneu la care vor participa 32 de echipe nationale, inclusiv gazda, deoarece in urmatorul campionat vor juca 48 de echipe.

Daca pana acum am fost obisnuiti cu organizarea campionatului vara, in lunile iunie sau iulie, de aceasta data va avea loc iarna, incepand cu sfarsitul lunii noiembrie pana la jumatatea lui decembrie.

Decizia de a organiza campionatul pe durata iernii este legata de temperaturile foarte inalte din Qatar, de peste 40 de grade Celsius din perioada verii, care ar fi greu de suportat de fotbalisti. Temperaturile de 35 de grade din zilele de iarna sunt mai suportabile.

Te-ar putea interesa:  Olanda și Argentina merg mai departe la Mondiale

Totodata, reprezentantul cu organizarea turneului din 2022, Nasser Al-Khater, considera ca numarul suporterilor care vor veni la campionat va fi mult mai mare in perioada de iarna. Acesta crede ca vor veni in jur de 1.3 milioane de fani.

Locuitorii din Qatar se pregatesc intens pentru Campionatul din anul 2022, iar unul dintre stadioanele dedicate acestui eveniment, Al Bayt, se remarca printr-o arhitectura deosebita, fiind inspirat din corturile negre si albe traditionale ale populatiei nomade din tara. Stadionul este localizat la 60 de kilometri de Doha, capitala Qatarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *